• +38 (096) 124 59 36
  • ihor.shevchuk@shevchuk-lawyers.org.ua

Обставини, що впливають на вартість адвокатських послуг із супроводу розлучення



Автор: Ігор Шевчук, адвокат

Дата підготовки матеріалу: 2019-07-26



Вітаю!

Я помітив, що є потреба в роз’яснені ситуації навколо такої послуги як супровід розлучення.

Зазвичай клієнти телефонують і кажуть, практично, одні й ті самі слова: "Я хочу розлучитися! Скільки це коштує?". Для пересічної людини, без юридичної освіти, слово розлучення має  всеохоплюючий та одночасно однобокий зміст.

Я, як адвокат, дивлюся на ситуацію трішки під іншим кутом, оскільки я , надаючи клієнту адвокатську послугу, по суті обмінюю свій життєвий час на гроші. І мені потрібно чітко усвідомлювати скільки саме мого життєвого часу знадобиться витратити для настання бажаного клієнтом результату. Питання типу: "Доброго дня, скільки коштує розлучення?" — є абсолютно беззмістовним та таким, що не має відповіді. І ви зараз зрозумієте чому.

 

Давайте розглянемо види ситуацій, які можуть мати місце при розлученні.

Подружжя хоче розірвати шлюб. Які нюанси тут можуть виникати?

По-перше, чи дійсно наявна обопільна згода, чи ініціатива надходить лише від одного з членів подружжя?

По- друге, чи не вагітна у даний момент жінка?

По-третє, чи є у подружжя спільні діти, якщо так то чи старші вони одного року? Чи досягнута згода щодо місця їх проживання, чи досягнута згода щодо способу їх утримання та забезпечення, чи досягнута згода щодо порядку відвідування дітей тим з подружжя, який не проживатиме з дітьми? Якщо згода по цих питаннях досягнута, то чи готові проекти відповідних договорів, як того вимагає законодавство?

По-четверте, чи є у подружжя спільна сумісна власність. Якщо так, то чи досягнута згода щодо її поділу?Якщо згода досягнута, то чи готовий проект відповідного договору. Чи проведено оцінку майна?

 

І таких уточнень може виникати безліч. Без них я навіть не зможу сказити до якого органу потрібно буде звертатись до РАЦС чи до суду. Який об’єм роботи мені потрібно буде виконати, аби задовольнити ваш запит на мою адвокатську послугу.

 

На моєму сайті працює система запису на первинний прийом. Це така зустріч, повністю безкоштовна, під час якої ви приходите і розповідаєте свою історію. Я у свою чергу ставлю вам уточнюючі запитання і з’ясовую усі вищезгадані нюанси, аби скласти цілісну картину вашої ситуації і зрозуміти скільки часу знадобиться витратити мені та скільки грошей знадобиться витратити вам. Ось і все. Якщо клієнта умови влаштовують ми підписуємо відповідні папери і починаємо працювати. Якщо ні то він просто встає і йде у пошуках кращої пропозиції.

 

То ж чекаю вас на прийомі!

Переглядів: 774Обставини, що впливають на вартість адвокатських послуг із супроводу розлучення



Маєте коментар? Напишіть мені!

Вас може зацікавити:
Кредитори 3-ї черги банку "Велес" зможуть отримати свої кошти.

Сьогодні стало відомо, що уповноваженою особою Фонду гаратнування вкладів фізичних осіб на ліквідацію банку "Велес" прийнято рішення про задоволення вимог кредиторів третої черги.  Виплати здій...
Наступний пішов! Ще одна страхова компанія втратила право надавати послуги.

Сьогодні стало відомо, що Нацкомфінпослуг позбавив права страхову компанію "Нова"  здійсювати добровільне страхування: транспорту, вантажу (багажів), фінансових ризиків, майна, залізничного тран...
Відпочинок у Турції відтепер може бути довшим

Набрало чинності рішення Турецького уряду про збільшення строку безвізого перебування громадян України на території Турції. Строк збільшено з 60 до 90 діб....
...