• +38 (096) 124 59 36
  • ihor.shevchuk@shevchuk-lawyers.org.ua

Злочинець та шибениця



Автор: Ігор Шевчук

Дата підготовки матеріалу: 2014-08-01

Часто дивуюся тому, як складається та змінюється моє життя. Буває так, що я чогось дуже прагну, але ніяк не можу цього досягти, а буває й так, що я й не задумуюсь та не розраховую на щось, а в кінцевому результаті отримую все й навіть більше. Як оволодіти цим диво-механізмом? Що і як впливає на ці життєві процеси? Я багато думав про це, але відповіді на свої питання так і не знайшов.

Читаючи Вадима Зеланда я почав звертати увагу на питання вибору. Можливо, це звучить дуже дивно, але на «успішність» дня може впливати навіть ранковий вибір кольору сорочки або типу одягу. Абсолютно усі дії мають причинно-наслідкові зв’язки. Одягаючи зранку діловий одяг та ділове взуття й готуючись до незапланованих зустрічей або поїздок до суду, — обов’язково отримаєш щось подібне. Одягаючи кеди і налаштовуючи себе на те, що сьогодні все одно ніхто до тебе не прийде, то так воно і буде. І це реально працює. Питання лише в тому, що ти для себе сьогодні обираєш.

Натрапив в Інтернеті на цікаву замітку, яка, я вважаю, буде доречною за даної теми.

«Одна людина скоїла злочин. Її спіймали і привели на суд до короля. За його діяння за законом присуджувалася смертна кара, але король запропонував йому самому обрати свою долю:  або бути повішеним, або потрапити за великі, чорні, страшні сталеві двері. Злочинець подумав і вибрав шибеницю. Коли на шию йому накинули петлю, він раптом сказав:

- Мені стало цікаво: що там, за тими дверима?

Король розсміявся:

- Так от, розумієш, забавна штука виходить. Я всім пропоную цей вибір – і всі вибирають шибеницю.

- А за дверима-то що? – Допитується злочинець. – Я все одно вже нікому не скажу, – додав він, вказуючи на петлю.

Помовчавши, король відповів:

- Там – свобода. Але люди так бояться невідомості, що віддають перевагу їй мотузку.»

Ваш результат стовідсотково залежить від Вашого вибору. Однак існує ряд факторів, які на цей вибір впливають. Страх, зона комфортну, невідомість тощо. Виходить так, що вибір свій ми вчиняємо не за власними бажаннями, а за примусом факторів, які на нас тиснуть. Уявіть собі економіста, який мріє бути танцюристом, але не може собі цього дозволити бо в нього кредит/діти/сім’я тощо. Танцюристом він не стане, якщо не буде цим займатись. Питання, чи зможе він з таким дискомфортом стати економістом? Я думаю, що також ні.

            Прочитавши даний номер нашого журналу або проігнорувавши його, Ви також робите вибір. Хочу лише зауважити, що такі дії також мають наслідки. Наприклад, Ви можете застосувати отриманні знання і заробити мільйон або ж навпаки, не володіючи такими знаннями, втратити все. Вибір за Вами!

Цей текст було написано у якості "Слова редактора" до №36 журналу "З любов'ю до права".

Переглядів: 1451Злочинець та шибениця



Маєте коментар? Напишіть мені!

Вас може зацікавити:
Наступний пішов! Ще одна страхова компанія втратила право надавати послуги.

Сьогодні стало відомо, що Нацкомфінпослуг позбавив права страхову компанію "Нова"  здійсювати добровільне страхування: транспорту, вантажу (багажів), фінансових ризиків, майна, залізничного тран...
МТСБУ повідомляє щодо дії полісу "Зелена карта" в Росії

МТСБУ зазначає, що у разі завдання матеріальної шкоди на території РФ транспортним засобом, що має український поліс "Зелена карта", відповідна шкода відшкодовується у звичному порядку.  У разі...
"Фідобанк" шукає інвестора.

Фонд  гарантування вкладів фізичних осіб повідомив про пошук потенційного інвестора для виведення неплатоспроможного "Фідобанка" з ринку.  Станом на 11 травня 2016 року сумака коштів фізич...
...