• +38 (096) 124 59 36
  • ihor.shevchuk@shevchuk-lawyers.org.ua

Про бажання



Автор: Ігор Шевчук

Дата підготовки матеріалу: 2014-09-01

При написанні «Слова редактора» я вдаюся до різних інструментів пошуку цікавої теми. Іноді спостерігаю за оточуючими людьми, іноді за собою. Цього разу спіймав себе на одній меланхолічній думці. Структура й психологія мого мислення базується на тому, що я все збираюся жити у майбутньому. У школі я чекав на вступ до юрфаку. У ВНЗ я чекав на диплом. З дипломом я чекав на магістратуру. Там я чекав на захист. Тепер чекаю на адвокатський іспит. Так само й з майном. У школі хотів авто. Купив. Зараз хочу нове. Переїхавши у нову квартиру, тепер хочу будинок. Ось я й задумався, а куди мене «несе»? З дня мого народження минуло більше, ніж 8897 днів, а я все ще не почав жити. Все чекаю, що прийде час для того, аби жити. Прочитав цікаву замітку письменниці Софії Безсонової:

«Йшов Солдат додому на побивку. Йшов лісами, долами. Не було нудно Солдату, бо йшов він зі своїми нерозлучними друзями - минуле, сьогодення і майбутнє. Радістю світилося його обличчя, коли він розмовляв зі своїм Минулим. У них було, що згадати. Згадували вони подвиги, і серце Солдата переповнювалося гордістю. Згадували вони безглузді випадковості, і тепер вони здавалися смішними. «А пам'ятаєш» - перебивали вони один одного і завзято сміялися. Майбутнє теж сміялося від душі і додавало від себе: «А от коли ти станеш генералом…». Розмови з Майбутнім подобалися Солдату не менше минулого, і серце його переповнювалося побожним трепетом надії. А Справжнє? А Справжнє дивилося по сторонах і раз у раз поправляло Солдата: «Обережно! Не спіткнися! Дивись, куди йдеш!».

- Та не будь ти таким занудою! - Говорили йому друзі. - Помрій краще з нами. Це так здорово!

- Помріяти? Так чому ж не помріяти? Обережно, гілка!

І йшли вони так лісами і долами. І не було їм нудно один з одним.

- Щось їсти хочеться - сказав Солдат на черговому привалі.

- Так. Ет точно. Зараз би юшку нашого армійського кухаря - підтримало розмову Минуле.

- Коли ти станеш генералом, тобі вже не доведеться думати про хліб насущний, - підбадьорило Майбутнє.

- Стривай Дивись, ніяк заєць! - Вказало на ворушаться кущі Сьогодення. - Тобі пощастило!

Через півгодини вони вже їли зайчатину за приємними серцю розмовами, сміялися і мріяли. А після привалу рушили далі. Довго чи коротко вони йшли, поки не зайшли в дрімучий ліс.

- Жутковато, - зауважило Сьогодення.

- Ех, ми ще не таке бачили! Правда, служивий? - Парирувало Минуле.

- А от коли ти станеш генералом - не встигло розгорнути розпочату тему Майбутнє і заціпеніло - на дорозі стояв величезний, волохатий і явно недружній ведмідь.

- Діставай рушницю! - Скомандувало Сьогодення. - Він вже поранений, ми його в два рахунки здолаємо. Бачиш, у нього рану на шиї? Цілься в неї. Давай!

Ведмідь звалився величезною тушею додолу. І тільки тут Солдат зауважив, що з трьох друзів поруч з ним одне Сьогодення.

- Минуле! Майбутнє! - Покричав він.

- Ух, ти! - Вилізло Минуле через пня. - Як ти його! Ти, як завжди, на висоті! Гідний свого героїчного минулого.

- І великого майбутнього, - додало Майбутнє, злазячи з високого дерева.

- Ти навіщо туди заліз? - Запитав його Солдат.

- Так зверху видніше. Відразу видно - бути тобі генералом. Це ж скільки героїзму і відваги!

Серце Солдата розімліло, і вони рушили далі.

Чи довго чи коротко вони йшли, поки не прийшли в рідне село. Багато води утекло з тих пір, як він покинув рідні краї. Хтось народився, хтось виріс, хтось помер. Йшов він по вулицях рідного села і дивувався дії часу. Але найбільше здивування його чекало у сусідського ґанку, коли він побачив колишнє кирпате дівчатко. Перед ним постала красуня, яка збентежено відвела перед ним свої бездонні, як океан, очі.

Закрутилася голова Солдата.

- Як бути? Як поводитися? - Звернувся Солдат за допомогою до своїх друзів.

- Візьми себе в руки, - відгукнулося Сьогодення. - Та не дивись ти під ноги! Ось дивак-людина: коли треба - не дивиться, коли не треба – дивиться. Розправ плечі, зазирни їй в очі. Ніжніше ніжніше, тобі кажу. Перед тобою не ведмідь, а дівчина твоєї мрії

А Майбутнє і Минуле? А що Майбутнє і Минуле? Минуле, як звичайно, розтануло серпанком минулого.

А Майбутнє розсипалося неіснуючими мареннями, надавши Солдату справжнього життя.»

            Наостанок можу сказати, що мій час жити настав ще 8897 днів тому. А коли настане Ваш? 

Це текст написайний у якості "Слова редактора" до №37 журналу "З любов'ю до права".

Переглядів: 1397Про бажання



Маєте коментар? Напишіть мені!

Вас може зацікавити:
ФГВФО таки визнав "Михайлівський" неплатоспроможним

Вчора ми публікували інформацію   про те, що за інсайдерськими даними Фонд гарантування вкладів фізичних осіб визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним, хоча офіційна позиція банку зводила...
ФГВФО розпочав виплат кредиторам 3-ї черги банку "Київ"

Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів на здійснення ліквідація ПАТ "АКБ "Київ" почала здійснювати задоволення вимог кредиторів 3-ї черги.  Виплати здійснюються у безготівковій формі. Д...
Адвокат для захисту бізнесу: Ключовий Партнер та Гарантія Юридичної Спокою

світі сучасного бізнесу, де конкуренція та правові ризики постійно зростають, адвокат стає невід‘ємним партнером для підприємства. Відправляючись у світ бізнесу, важливо мати на майбутнє, і саме тут ...
...