• +38 (096) 124 59 36
  • ihor.shevchuk@shevchuk-lawyers.org.ua

ФГВФО призупинив виплати вкладникам банку "Хрещатик"



Автор: Ігор Шевчук

Дата підготовки матеріалу: 2016-05-30

З 27.05.2016 року виплати вкладникам, терміни депозитів яких закінчились 04.05.2016 року, призупинено. Офіційна причина призупинення виплат — необхідність завершити складання переліку вкладників банку. У Фонді зазначаються, що виплати будуть поновлені не пізніше четвертого дня, з моменту опублікування НБУ рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.

Можливо збіг, але на минулому тижні Київрада створила тимчасову комісію, яка буде на протязі 6 місяців здійснювати розслідування ситуацію, що призвела банк до неплатаспроможності.

 

Складається враження, що Фонд вирішив притримати банківське майно, адже виплати, які почали здійнюватись у травні, реалізовували за рахунок майна банківської установи. 

Це, у свою чергу, може свідчити про те, що банк хочуть зберегти, можливо виявився потенційний інвестор, який має намір його придбати. Побачимо.

Переглядів: 1518ФГВФО призупинив виплати вкладникам банку "Хрещатик"



Маєте коментар? Напишіть мені!

Вас може зацікавити:
ВРУ має намір посилити штрафи за п'яну їзду

У першому читанні прийнято Закон, яким збільшується розмір грошової відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Якщо водій вперше впійманий за керування у стан...
НБУ визнав "Класикбанк" неплатоспроможним

Стало відомо про рішення НБУ про визнання "Класикбанку" неплатоспроможним. Рішення мотивовано тим, що структура власності банку непрозора. ФГВФО повідомив про введення тимчасової адміністрації на од...
Записки адвоката: клієнтський нагляд в адвокатурі, чому важливо контролювати свою справу у великих юркомпаніях, хто реально надає вам послуги та чому варто йти за своїм адвокатом, якщо той покидає велику фірму.

Уявімо собі ситуацію: ви вирішили побудувати будинок, придбали земельну ділянку, винайняли велику будівельну бригаду і….. жодного разу не з’явились на будівельному майданчику. Ви мабуть здогадуєтесь ...
...