• +38 (096) 124 59 36
  • ihor.shevchuk@shevchuk-lawyers.org.ua

Автострахування: як стягнути страхове відшкодування без звернення до суду?



Автор: Ігор Шевчук, адвокат

Дата підготовки матеріалу: 2019-08-12

 

Вітаю!Сьогодні поговоримо про спілкуванні зі страховими компаніями у питаннях автострахування.
У нас в країні існує два види ситуацій, коли потерпілі можуть зіткнутись із проблемами у побудові відносин зі страховиками у сфері автострахування:
Перша, це, так звана, Автоцивілка. Обов’язковий вид страхування в України, який полягає у страхуванні ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ перед третіми особами.
Друга, це, так зване, КАСКО. Добровільний вид страхування, який полягає страхуванні майна від різноманітних ризиків, таких як пошкодження під час ДТП, викрадення і т.п.
Завжди варто пам’ятати, що модель бізнесу страховиків полягає в тому, аби зібрати максимальну кількість страхових премій і при цьому мінімізувати здійснення страхових виплат. Тому страховик за своєю природою прагне відмовити вам у виплаті. Для нього це необхідність для виживання на ринку.
В очевидних ситуаціях, коли страховик просто не може не здійснити виплату, він отримає девідинди з вас шляхом банального затягування справи на місяці. Тим самим покращуючи свій економічний стан за рахунок того, що кошти не вимиваються з бюджету страхової компанії.
Вже декілька років я надаю своїм клієнтам послугу щодо стягнення страхових відшкодувань зі страхових компаній у досудовому порядку.
В чому секрет цієї послуги? Все дуже просто. Він полягає у формалізації відносин між потерпілою особою і страховою компанією, перенесенням їхнього спілкування у юридичну площину.

Як зазвичай відбувається на практиці? Потерпіла особа після того, як їй завдали шкоди, дзвонить у страхову і повідомляє про подію. Після цього їй телефонує менеджер з врегулювання, якого було призначено на дану справу, і починається промивання мізків потерпілого.
Спочатку менеджер обіцяє найближчим часом провести оцінку пошкоджень. Потім в обраного страховиком експерта постійно щось трапляється і він не може приїхати. Оцінка затягується на місяць-півтора.
Потім людина отримує результат оцінки і в неї стає волосся дибки в тієї смішної суми, яка там зазначена. Але це не все. Після цього їй знову зателефонує менеджер і у неформальній розмові натякне, що є можливість завтра виплатити половину від тієї смішної суми, або ж виплата дуже затягнеться, або взагалі буде відмова.
І це ще не найгірший розвиток подій. Буває таке, що страхові просто не виходять на зв'язок, нічого не пропонують і не провадять жодних дій для вирішення ситуації.
Тому, якщо ви потрапили в подібну історію, варто запам’ятати декілька правил.
1) Жодних усних домовленостей. Усі незафіксовані на папері слова нічого не варті і ви ніяк їх не використаєте.
2) Лише офіційне спілкування із використанням ЗУ «Про звернення громадян».
3) Проведення альтернативної експертизи. Як тільки ви відчуваєте, що страховик починає себе поводити не зовсім коректно щодо вас, одразу шукайте експерта і проводьте власну експертизу.
Що роблю я для своїх клієнтів. Я створюю навколо страхової компанії таку атмосферу, аби їм було вигідніше вам заплатити, ніж продовжувати з вами цей спір. Я складаю скарги до певної кількості контролюючих органів, з якими так чи інакше взаємодіє страхова компанія, аби останні зверталися щодо вашої справи до страхової компанії. І, як показує практика, після того, як ваше ім’я починає фігурувати у різноманітних запитах від контролюючих установ, кошти на врегулювання вашої справи досить швидко з’являються.

Уся інформація щодо послуги тут!

Переглядів: 842Автострахування: як стягнути страхове відшкодування без звернення до суду?



Маєте коментар? Напишіть мені!

Вас може зацікавити:
Як захистити свій сайт в Інтеренті? Поради від IT адвоката.

Захист веб-сайту є важливим завданням для кожного бізнесу. Інтернет є відкритим простором, де зловмисники можуть зламати ваш сайт, викрасти ваші дані та завдати шкоди вашому бізнесу.   Ось кіль...
ВРУ має намір посилити штрафи за п'яну їзду

У першому читанні прийнято Закон, яким збільшується розмір грошової відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Якщо водій вперше впійманий за керування у стан...
Які галузі права існують та як у цьому розібратись людині без юридичної освіти?

Основні види адвокатських послуг можна розділити на кілька галузей права. Ось деякі з них: Цивільне право : це галузь права, яка стосується відносин між фізичними та юридичними особ...
...